У РФ відреагували на висилку їхнього дипломата з України

Читать на русском
У МЗС Росії різко відреагували на висилку дипломата з України і заявили, що готують відповідь.
МЗС РФmid.ru

Міністерство закордонних справ РФ оприлюднило заяву у зв'язку з висилкою російського дипломата з України.

Про це йдеться в заяві МЗС Росії на сайті у вівторок, 20 квітня.

У МЗС пояснили, чому не розривають з РФ дипломатичні відносиниМЗС керується інтересами українців, які їздять в РФ - у разі якихось неприємностей тільки консульська служба може прийти їм на допомогу

«МЗС Росії висловлює рішучий протест у зв'язку з черговим недружнім кроком української сторони. Звинувачення на адресу російського дипломата є голослівними і безпідставними. Він не вчиняв дій, що виходять за рамки дипломатичних функцій», - заявили у відомстві.

У МЗС заявили, що не можуть розглядати висилку російського дипломата з України в якості симетричний захід після ситуації з українським консулом в Санкт-Петербурзі і залишають за собою право на відповідні кроки щодо одного з дипломатів Посольства України в Москві.

При цьому в МЗС знову звинуватили українського консула в спробах нібито придбати закриті бази даних російських правоохоронних органів.

«Ці матеріали потрібні київській владі для підготовки «політичних репресій» проти своїх же співвітчизників, що володіють подвійним громадянством Росії і України або мають власність і родичів у нашій країні», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 16 квітня у Санкт-Петербурзі ФСБ затримала українського консула Олександра Сосонюка нібито «при отриманні інформації закритого характеру у ході зустрічі з громадянином РФ». Через кілька годин його відпустили.

Після цього Україна вирішила вислати російського дипломата з країни і дала йому на це три дні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: