Омбудсмен хоче позбавляти депутатів мандатів за порушення закону про мову

Читать на русском
Мовний омбудсмен Тарас Кремінь вимагатиме позбавляти мандатів народних депутатів, які порушують мовний закон.
facebook.com/taras.kremin

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь вимагатиме від політичних партій позбавляти мандатів народних депутатів, які порушують мовний закон.

Про це повідомляє пресслужба омбудсмена в п'ятницю, 23 квітня.

Обслуговування українською: набула чинності 30 стаття мовного законуУкраїнська стає мовою обслуговування споживачів. Вступає в силу стаття 30 закону про забезпечення функціонування української мови як державної.

Як повідомляється, використовуючи недержавну мову під час виконання своїх службових обов'язків, депутати порушують не тільки статтю 12 Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», а й депутатську присягу.

У омбудсмена уточнили, що до службових обов'язків депутатів входить участь у засіданнях, заходи, зустрічі і робоче спілкування.

«У зв'язку з цим ми будемо звертатися до відповідних політичних сил із вимогою позбавити депутатських мандатів представників, які систематично порушують норми закону і присягу», - заявив Кремінь.

Він, зокрема, поінформував, що під час засідання Харківського міськради 21 квітня мовний закон порушив секретар ради, ряд депутатів і чиновників виконкому.

«Це вже не перший сигнал про те, що місцеві депутати систематично порушують мовне законодавство...Чергова скарга, яка надійшла на нашу адресу, також не залишиться без уваги. Будуть вжиті всі можливі заходи реагування, передбачені законом», - підсумував Кремінь.

Нагадаємо, Міністерство культури підтримує відтермінування штрафів на півтора року за порушення закону про мову.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: