У Запорізькій області російську мову позбавили статусу регіональної

Читать на русском
У Запорізькій області скасували рішення про визнання російської мови регіональною. Його винесла облрада ще у 2012 році.
facebook.com/taras.kremin

Запорізький окружний адміністративний суд визнав протиправним і недійсним рішення про визнання російської мови регіональною, яке було затверджено облрадою у серпні 2012 року.

Про це повідомив мовної омбудсмен Тарас Кремінь у Facebook у вівторок, 6 квітня.

Обслуговування українською: набула чинності 30 стаття мовного законуУкраїнська стає мовою обслуговування споживачів. Вступає в силу стаття 30 закону про забезпечення функціонування української мови як державної.

«24 березня 2021 року Запорізьким окружним адміністративним судом винесено рішення про визнання протиправним і недійсним рішення облради від 16.08.2012 №2 «Про заходи, спрямовані на використання регіональних мов або мов меншин, що передбачені Законом України «Про засади державної мовної політики» на території Запорізькій області», - йдеться в пості.

Кремінь нагадав, що рішення суду набуде чинності (якщо ніхто з учасників справи не подасть апеляційну скаргу) 23 квітня 2021 року.

У той же час голова Запорізької облради Олена Жук також повідомила, що на сесіях, робочих засіданнях використовується виключно державна мова - українська.

Нагадаємо, раніше на Закарпатті скасували всі рішення про регіональні мови.

В Україні з 16 січня почала діяти норма мовного закону, згідно з якою сфера обслуговування повинна перейти виключно на українську мову.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: