Арахамія прокоментував скандали з Тищенком і Шевченком

Читать на русском
За його словами, поведінку Тищенка і Шевченка обговорюватимуть на засіданні фракції і обидва будуть притягнуті до відповідальності
Давид АрахаміяФото УНІАН

Народні депутати від «Слуги народу» Микола Тищенко та Євген Шевченко, які стали фігурантами гучних скандалів, обов'язково понесуть відповідальність.

Про це заявив глава парламентської фракції «Слуги народу» Давид Арахамія в ефірі телеканалу «Україна 24».

За його словами, поведінку Тищенка і Шевченка обговорюватимуть на засіданні фракції.

«Треба, щоб він добровільно, щоб не навантажувати систему покарань, взяв на себе максимальне покарання, передбачене законом, і заплатив до бюджету. Далі - щоб він пішов і на таку ж суму покарання, або вдвічі більше, купив дрони, поїхав на фронт і вручив хлопцям. Нехай відпрацьовує. Тому що, мені здається, таким чином, як він робить, а потім ще в «Фейсбуці» відмазки пише - такого не повинно бути», - коментуючи дії Тищенка, якого викрили в грубому порушенні правил карантину, зазначив Арахамія.

А ось Шевченко, який з'їздив до Білорусі на зустріч з Олександром Лукашенком, «з точки зору закону не порушив нічого».

«Але він взяв на себе абсолютно невластиву функцію - поїхав до іншого президента. Мені взагалі цікаво, чому президент депутата прийняв? Може, він хотів показати, що його взагалі хтось сприймає, тому що це депутат від партії влади. Він почав спілкуватися з Лукашенком про геополітику, економічні відносини, план з Донбасу - взагалі Шевченко до цього не має ніякого відношення. Я вважаю, що це більше порушення. Пан Тищенко має нести адміністративну та політичну відповідальність. Що стосується пана Шевченка - ну це взагалі неприйнятно», - заявив Арахамія.

Нагадаємо, нардеп Микола Тищенко під час локдауну в Києві влаштував у ресторані готелю Fairmont святкування дня народження своєї дружини. Всі гості були без захисних масок. А за правилами карантину, робота ресторанів в готелях заборонена.

Пізніше Тищенко заявив, що святкування проходило в номері готелю, а це не заборонено.

Зазначимо, на цьому тижні в скандал потрапив ще один нардеп від СН Євген Шевченко, який поїхав на зустріч з Олександром Лукашенком до Мінська.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: