Звернення Путіна: про що найімовірніше буде говорити президент Росії

Читать на русском
Звернення Володимира Путіна до Федеральних зборів буде 21 квітня. Мова, швидше за все, піде про Білорусь, а не про Україну.
gazeta.ru

Президент Росії Володимир Путін у зверненні до Федеральних зборів 21 квітня найімовірніше буде говорити про Білорусь, а не про ситуацію на Донбасі.

Про це у своїй колонці для «Слово і діло» написав журналіст Денис Попович.

Попович нагадав, що 17 квітня російські та білоруські спецслужби нібито попередили спробу державного перевороту в Білорусі.

«На чолі змови стоять політолог і юрист. Такий дивний вибір дійових осіб, а також той факт, що плани по скиданню Лукашенка «змовники» обговорювали під час відкритих відеоконференцій або ж в ресторанах, наводить на думку про банальну постановку. «Магія дат» тут теж грає роль. Так 17 числа, незадовго до повідомлення про розкриття «змови», російські телеграм-канали повідомили, що прем'єр РФ Михайло Мішустін і Олександр Лукашенко узгодили всі «дорожні карти» щодо інтеграції. А в п'ятницю, 16 квітня, на наступний день після введення американських санкцій, стало відомо, що Кремль підтвердив зустріч Путіна і Лукашенка в Москві в другій половині дня, 22 квітня. Тобто на наступний день після доповіді Ради Федерації», – пише Попович.

Він вважає малоймовірним, що ця зустріч відбудеться на тлі оголошення війни Україні: «Очевидно, будуть обговорюватися питання «інтеграції» Росії та Білорусі. Про цю перспективу, швидше за все, Путін і заявить Федеральним зборам, як про чергову зовнішньополітичну перемогу в ім'я підвищення рейтингу. Очевидно комедія зі «змовою політологів», якраз і потрібна була для того, щоб схилити Лукашенка до якнайшвидшого союзу з Росією».

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський запропонував Володимиру Путіну зустрітися на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: