В ЄС знайшли можливий зв'язок вакцини Johnson&Johnson із випадками тромбозу

Читать на русском
Адміністрація США з харчових продуктів і медикаментів на початку цього місяця вирішила припинити вакцинацію препаратом Janssen «із міркувань обережності».

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) повідомило про можливий зв'язок вакцини Johnson & Johnson проти коронавірусу з рідкісними випадками тромбозу, але зазначило, що користь від препарату перевищує ризики.

Про це йдеться в заяві EMA.

«Комітет з безпеки EMA (PRAC) прийшов до висновку, що до опису товару для вакцини Janssen слід додати попередження про незвичайні тромби із низьким рівнем тромбоцитів», - йдеться в повідомленні агентства.

«Медичні працівники та люди, які будуть отримувати вакцину, мають знати про можливість дуже рідкісних випадків утворення тромбів у поєднанні із низьким рівнем тромбоцитів у крові протягом трьох тижнів після вакцинації», - заявили в EMA.

Стримування пандемії: яку стратегію обрали країни-лідери за темпами вакцинаціїЯкі країни найшвидше вакцинують своє населення і що їм допомогло пришвидшити темпи боротьби з коронавірусом, читайте в матеріалі Слово і діло.

EMA досліджувала всі наявні докази, включаючи вісім повідомлень з США про серйозні випадки незвичайного тромбозу, один із яких мав летальний результат. Понад 7 млн ​​осіб отримали вакцину в США станом на 7 квітня, йдеться в повідомленні.

Адміністрація США з харчових продуктів і медикаментів на початку цього місяця вирішила припинити вакцинацію препаратом Janssen «із міркувань обережності». У результаті фармацевтична фірма вирішила відкласти поширення вакцини в Європі, поки регуляторні органи оцінювали будь-які ризики.

Минулого тижня EMA вже заявило, що з огляду на останні деталі, воно все ще вважає, що переваги вакцини перевищують ризики.

Поки незрозуміло, як різні країни будуть інтерпретувати останні вказівки EMA. Франція вже заявила, що використовуватиме вакцину лише для осіб старших за 55 років.

Раніше в МОЗ розповіли, коли потрібно вводити другу дозу вакцини AstraZeneca.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: