У МЗС пояснили, чому не розривають з РФ дипломатичні відносини

Читать на русском
МЗС керується інтересами українців, які їздять в РФ - у разі якихось неприємностей тільки консульська служба може прийти їм на допомогу
МЗС УкраїниВідкрите джерело

Україна досі не розірвала дипломатичні відносини з Росією, оскільки керується насамперед інтересами українців, які змушені відвідувати Росію.

Про це розповів заступник глави Міністерства закордонних справ України Євген Єнін в ефірі телеканалу «Україна 24».

«На даному етапі ми керуємося насамперед гуманітарним аспектом. Кілька десятків тисяч громадян України, які перебувають на консульському обліку, сотні тисяч громадян України, які з тих чи інших міркувань відвідують, або змушені відвідувати державу-агресора, це не тому, що вони люблять Росію і не визнають агресивну поведінку Росії. А тому, що у них є в дуже поважному стані родичі, які теж потребують їхньої уваги», — сказав він.

За словами заступника міністра, у разі якихось неприємностей тільки консульська служба може допомогти українцям.

«У разі будь-яких інцидентів саме консульська служба приходить їм на допомогу. Ми, головне, повинні зберігати спокій, додатково мобілізуватися і продовжувати виконувати нашу таку важливу функцію заради інтересів громадян України», - сказав він.

Нагадаємо, Україна вишле старшого дипломата, одного з радників посольства РФ в Києві Чернікова - це захід у відповідь на затримання і висилку українського консула в Санкт-Петербурзі.

16 квітня в Санкт-Петербурзі затримали українського консула Олександра Сосонюка. У ФСБ Росії стверджують, що він був затриманий «при отриманні інформації закритого характеру в ході зустрічі з громадянином РФ». Водночас в Україні заявили, що це був фактично напад.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: