Консул Соснюк вже в українській дипустанові – МЗС

Читать на русском
Російські спецслужби затримували українського консула Олександра Соснюка в Санкт-Петербурзі на кілька годин.
Олег Ніколенкоtwitter.com/olegnikolenko

Російські спецслужби затримували українського консула Олександра Соснюка у Санкт-Петербурзі на кілька годин і відпустили. Зараз він знаходиться в українській дипустанові.

Про це в суботу, 17 квітня, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, передає РБК-Україна.

Країна-проблема. Колонка Леоніда ШвецяІнша проблема, з якою Україні по-любому жити, хоча хотілося б жити без неї, це те, що робить її місцями невідмітною від Росії.

«Російські правоохоронці затримали співробітника генерального консульства України в Санкт-Петербурзі на кілька годин. Зараз він знаходиться в українській дипустанові», - розповів Ніколенко.

За словами дипломата, найближчим часом українська сторона визначиться з формою реагування на зазначену провокацію з урахуванням існуючої практики.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що ФСБ РФ затримала у Санкт-Петербурзі консула Генерального консульства України Олександра Соснюка. Як заявили в ФСБ, дипломата затримали нібито за отримання закритої інформації з баз даних правоохоронних органів і ФСБ.

У російській спецслужбі додали, що до українського дипломата будуть застосовані заходи відповідно до норм міжнародного права.

У МЗС України заявили, що затримання консула Олександра Соснюка - це чергова провокація Росії і МЗС вже готує відповідь.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: