NASA назвало нову дату польоту вертольота на Марсі

Читать на русском
Американське космічне агентство NASA назвало можливу дату першого польоту вертольота Ingenuity на Марсі.
Дрон-вертолет NASAmars.nasa.gov

Американське космічне агентство NASA назвало можливу дату першого польоту вертольота Ingenuity на Марсі. Він може відбутися вже завтра.

Про це йдеться в заяві на сайті NASA.

У NASA розповіли про погоду на МарсіНаціональне управління США з аеронавтики та дослідження космосу розкрило перші дані щодо погодних умов на Марсі.

«NASA планує не раніше понеділка, 19 квітня, здійснити перший політ свого вертольота Ingenuity на Марсі приблизно о 12:30 за тихоокеанським часом», - повідомили в агентстві.

В агентстві зазначили, що дані про перший політ Ingenuity надійдуть на Землю через кілька годин після автономного польоту. Якщо перший політ вертольота все ж завтра відбудеться, то NASA проведе брифінг за його результатами.

При цьому перший політ Ingenuity у космічному агентстві називають дуже ризиковим, оскільки головною проблемою є те, що атмосфера на Марсі дуже розріджена - менше ніж 1% від тиску атмосфери Землі.

Як відомо, вертоліт Ingenuity прибув на Червону планету разом з марсоходом Perseverance, який приземлився 18 лютого.

Нагадаємо, це вже четверте перенесення терміну запуску вертольота Ingenuity на Марсі. Спочатку планувалося запустити його 8 квітня, потім - 11 квітня, далі - не раніше 14 квітня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: