У NASA розповіли про погоду на Марсі

Читать на русском

Національне управління США з аеронавтики та дослідження космосу розкрило перші дані щодо погодних умов на Марсі.
Фото - NASA

Національне управління США з аеронавтики та дослідження космосу розкрило перші дані щодо погодних умов на Марсі.

Метеорологічна система Mars Environmental Dynamics Analyzer (MEDA), яка розташована на борту Perseverance, вперше включилася 19 лютого.

У NASA запропонували всім бажаючим «фотографуватися на Марсі»Новий сервіс, запущений NASA, дозволяє зробити власну фотографію на тлі пейзажів Червоної планети

«Нарешті після багатьох років роботи та планування ми отримали перший звіт про дані від MEDA. Наша система надіслала перші метеорологічні дані та зображення», - зазначив головний дослідник MEDA Хосе Антоніо Родрігес-Манфреді, інформує NASA.

Згідно з отриманими даними, температура поблизу марсохода становила -20 градусів за Цельсієм після початку роботи, а вже за пів години вона впала до -25 градусів.

Датчики також показали, що тиск на Марсі становить 718 Паскалей. Раніше астрономи вже прогнозували, що тиск на Червоні планеті в цю пору року може буди між 705 і 735 Паскалей.

Зазначається, що MEDA-датчик із радіації і пилу показав, що в Єзеро була чистіша атмосфера, ніж у кратері Гейла, який знаходиться за 3700 км від нього.

Нагадаємо, 18 лютого марсохід Perseverance Національного управління США з аеронавтики та дослідженню космічного простору (NASA) виконав успішне приземлення на поверхню четвертої планети Сонячної системи.

Марсохід був запущений 30 липня 2020 року з космодрому у Флориді. Це - перший всюдихід, який доставить на Марс обладнання та збереже зразки з поверхні планети.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: