Вертоліт NASA здійснить перший політ на Марсі

Читать на русском
Перший випробувальний політ вертольота Ingenuity, який прибув на Марс разом з марсоходом Perseverance, відбудеться у квітні.
nasa.gov

Перший випробувальний політ вертольота Ingenuity, який прибув на Марс разом з марсоходом Perseverance, відбудеться у квітні.

Як планується, цей політ триватиме близько 30 секунд, інформує пресслужба NASA.

Україна приєдналася до програми NASA з освоєння Місяця і МарсуУкраїна приєдналася до програми американського космічного агентства NASA, яка регулює міжнародне співробітництво у дослідженні та освоєнні Місяця, Марса, комет і астероїдів.

За словами керівника польотами Ingenuity Говарда Грипа, висота першого польоту становитиме 3 метри. Надалі вертоліт планують піднімати до 5 метрів.

Для цього вже знайшли відповідний плаский злітно-посадковий майданчик. У найближчі дні до нього повинен буде під'їхати марсохід, з якого спуститься вертоліт.

Цей апарат упродовж доби повинен буде зарядитися за допомогою своєї сонячної панелі. Під час польотів на Марсі він буде здійснювати аерофотозйомку місцевості навколо марсохода.

Апарат Ingenuity 1,2 метра в діаметрі і вагою 1,8 кг оснащений двома камерами, здатний зависати в повітрі на 20-30 секунд для фотографування місцевості.

Нагадаємо, 18 лютого марсохід Perseverance Національного управління США з аеронавтики та дослідженню космічного простору (NASA) виконав успішне приземлення на поверхню четвертої планети Сонячної системи.

Марсохід був запущений 30 липня 2020 року з космодрому у Флориді. Це - перший всюдихід, який доставить на Марс обладнання та збереже зразки з поверхі планети.

Perseverance вже відправив NASA перше відео.

Раніше у NASA запропонували всім бажаючим «фотографуватися на Марсі».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: