Дрон-вертоліт NASA опустився на поверхню Марса і готується до польоту

Читать на русском
Повідомляється, що вже визначена дата польоту Ingenuity; дрон вперше продемонструє можливість польоту в атмосфері іншої планети 11 квітня
Дрон-вертоліт NASAnasa.gov

Американський безпілотний вертоліт-розвідник Ingenuity, прикріплений до марсоходу Perseverance, 4 квітня опустили на поверхню Марса.

Про це свідчать фотографії на сайті аерокосмічного управління США.

Повідомляється, що вже визначена дата польоту Ingenuity; дрон вперше продемонструє можливість польоту в атмосфері іншої планети 11 квітня. Перед цим марсохід відійде від нього якомога далі, щоб не отримати пошкоджень у разі аварії вертольота.

Проєкт Ingenuity обійшовся NASA в приблизно 85 мільйонів доларів. Планується, що безпілотний вертоліт зможе здійснити до п'яти польотів.

NASA’s Mars Helicopter, Ingenuity (UHD Trailer)NASA Jet Propulsion Laboratory

Нагадаємо, 18 лютого марсохід perseverance Національного управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) виконав успішне приземлення на поверхню четвертої планети Сонячної системи.

Марсохід був запущений 30 липня 2020 року з космодрому у Флориді. Це - перший всюдихід, який доставить на Марс обладнання для забору елементів поверхні.

Perseverance вже відправив NASA перше відео.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: