Марсохід NASA приземлився на Марсі і надіслав перші фото

Читать на русском
Пристрій приземлився в кратері Джезеро, розташованому на північ від марсіанського екватора, о 22: 56 за київським часом.
Марсохід PerseveranceВідкрите джерело

Марсохід Perseverance Національного управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) виконав успішне приземлення на поверхню четвертої планети Сонячної системи.

Про це повідомляється на сайті NASA.

Відзначається, що пристрій приземлився в кратері Джезеро, розташованому на північ від марсіанського екватора, о 22:56 за київським часом. Ровер вже порадував вчених першими фотографіями поверхні планети.

Марсоходи на Марс відправлялися і раніше, проте у Perseverance особлива місія. Цей марсохід повинен зібрати дані про поверхню та атмосферу Червоної планети, щоб встановити, чи можливе там життя, в т.ч. - чи можна створити на його поверхні людську колонію.

Прибуття марсоходаАгентство NASA

Нагадаємо, марсохід був запущений 30 липня 2020 року з космодрому у Флориді. Це - перший всюдихід, який доставить на Марс обладнання з забору елементів поверхні та збереже цікаві зразки для повернення на Землю наступною місією.

Також Ілон Маск розповів, що чекає туристів на Марсі.

«Слово і Діло» пропонує подивитися, який внесок в освоєння космосу внесли українські вчені, конструктори, інженери і як йдуть справи в космічній галузі сьогодні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: