У Польщі готують відповідь на видворення з Росії п’ятьох дипломатів

Читать на русском
Варшава відреагує на рішення Москви вислати п’ятьох польських дипломатів у відповідь на оголошення персонами нон грата трьох дипломатів з посольства РФ у Варшаві.
Фото з відкритих джерел

Варшава відреагує на рішення Москви вислати п’ятьох польських дипломатів у відповідь на оголошення персонами нон грата трьох дипломатів з посольства РФ у Варшаві.

Про це заявив заступник глави МЗС Польщі Шимон Шинковський вел Сеньк.

«Ми очікуємо на офіційну інформацію з приводу оголошеного рішення. Ми готові на кроки у відповідь Росії і зробимо це після отримання деталей», - заявив він.

Як зазначив заступник глави МЗС Польщі, інформація на сайті МЗС Росії не є дипломатичною формулою надання інформації. Офіційну ноту міністру закордонних справ Польщі або ж консулу не надсилали.

Зауважмо, що Варшава 15 квітня оголосила трьох російських дипломатів персонами нон грата. Підставою для такого рішення було порушення цими особами умов дипломатичного статусу. Також у польському МЗС заявили, що Варшава повністю солідаризується з рішеннями, прийнятими США 15 квітня, що стосуються політики щодо Росії.

Президент США Джо Байден повідомив американському Конгресу про запровадження в країні надзвичайної ситуації у зв’язку зі зловмисною діяльністю російського уряду. Глава Білого дому також видав указ про запровадження нових санкцій, включно з видворенням 10 російських дипломатів.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Росії опублікувало санкції проти США, оголошені у відповідь на прийняті Вашингтоном 15 квітня санкційні заходи. Серед заходів й висилка п'яти польських дипломатів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: