РНБО доручила Кабміну змінити закон про санкції

Читать на русском
Зараз Україна може вводити санкції проти власних громадян тільки за терористичну діяльність. Але це не заважає РНБО приймати рішення щодо санкцій з інших причин
Засідання РНБОУpresident.gov.ua

Рада національної безпеки та оборони на засіданні 15 квітня доручила Кабінету Міністрів розробити нову редакцію закону про санкції.

Про це повідомили в апараті РНБО.

Так, питання виникло після того, як на засіданні 15 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль доповів про виконання попереднього рішення РНБО про введення санкції.

Тонкощі трактування: чому останнє рішення РНБО спричинило хвилю обуренняЧим для України можуть обернутися рішення РНБО, котрі є суперечливими у правовому полі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

«За результатами розгляду цього питання Кабміну доручено забезпечити підготовку та подання президенту законопроєкту Про внесення змін до законодавчих актів щодо удосконалення процедури застосування, реалізації та моніторингу персональних спеціальних економічних та інших санкцій», - зазначили в РНБО.

Нагадаємо, 15 квітня глава держави Володимир Зеленський анонсував нові санкції за причетність до контрабанди. За його словами, на сьогоднішньому засіданні Ради нацбезпеки та оборони прийняли новий пакет санкцій проти контрабандистів.

Раніше РНБО ввела санкції проти колишніх військових за держзраду, проти Віктора Януковича і його оточення, а також проти нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини за фінансування тероризму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: