У М'янмі звільнили понад 20 тисяч в'язнів

Читать на русском
З нагоди традиційного відзначення Нового року влада М'янми в суботу звільнила 23 184 ув'язнених із в'язниць по всій країні.
Reuters

З нагоди традиційного відзначення Нового року влада М'янми в суботу звільнила 23 184 ув'язнених із в'язниць по всій країні.

Про це повідомляє Reuters.

В перший день традиційного Нового року в М’янмі зазвичай відзначають відвідуванням буддистських храмів та вечірками на вулицях. Крім цього, у цей день амністують ув'язнених. Однак цього року продемократичні активісти закликали скасувати урочисті заходи, а замість цього зосередитись на акціях з відновлення демократії після військового перевороту 1 лютого.

«Ці затримані були переважно заарештовані до 1 лютого, але є й такі, хто потрапив до в'язниці після тих подій», – розповів представник Служби виконання покарань К'яу Тун Оо.

На запитання, чи міг хтось із звільнених сьогодні бути затриманий у зв'язку з протестами проти військового перевороту, він відповів, що не володіє детальною інформацією щодо амністії.

Нагадаємо, військовий уряд М'янми заявив про скорочення кількості протестів проти військового перевороту в країні, пояснивши це втомою людей і прагненням до миру, а також пообіцяв протягом двох років провести в країні демократичні вибори.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: