У М'янмі за день протестів силовики вбили не менше 80 осіб

Читать на русском
Відзначається, що протягом 9 квітня не менше 82 протестувальників були знищені силовиками на мітингах
Протести в М'янміReuters

У М'янмі силовики продовжують винищувати протестувальників проти військового перевороту. У місті Пегу за одну тільки добу 9 квітня військові вбили понад 80 осіб. Всього з початку протесту загинуло щонайменше близько 700 осіб.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на «Асоціацію підтримки політичних в'язнів» (AAPP).

Відзначається, що протягом 9 квітня не менше 82 протестувальників були знищені силовиками на мітингах, зібраних проти військового уряду країни. В AAPP заявили, що інформація не повна, оскільки можуть прийти підтвердження про загиблих з інших регіонів країни.

Також є відомості, що силовики активно використовують проти демонстрантів бойову зброю, в тому числі важке озброєння - хоча інформація про застосування реактивних гранатометів і мінометів не підтверджується незалежними джерелами, Мережею поширене відео з уламками, які протестуючі оголосили фрагментами мінометних снарядів.

Нагадаємо, 10 квітня в місті Лашіо альянс етнічних озброєних груп атакував поліцейську дільницю. Під час нападу загинули щонайменше 14 правоохоронців. Після інциденту військові М'янми здійснили атаки в околицях Лашіо, змусивши не менше 300 жителів двох прилеглих селищ покинути свої будинки.

Раніше військовий уряд М'янми заявив про скорочення кількості протестів проти військового перевороту в країні, пояснивши це втомою людей і прагненням до миру, а також пообіцяв протягом двох років провести в країні демократичні вибори.

Нагадаємо, 1 лютого військові захопили владу в М'янмі та затримали президента, лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжи. Заколотники оголосили в країні надзвичайний стан і пообіцяли влаштувати нові парламентські вибори через рік.

Пізніше стало відомо, що військові, які вчинили переворот в М'янмі, заблокували доступ до Facebook та інших мессенджерів. Жителі використовували платформу, щоб висловити протест і організувати акції громадянської непокори.

Військові обіцяли, що передадуть владу в країні після того, як там пройдуть нові та чесні вибори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: