Протестувальники в М'янмі підпалили китайський завод

Читать на русском
На протестах в М'янмі сили безпеки знову відкрили вогонь по демонстрантах. В результаті семеро людей загинули і ще кілька отримали поранення.
AP / TASS

На протестах в М'янмі сили безпеки знову відкрили вогонь по демонстрантах. В результаті семеро людей загинули і ще кілька отримали поранення.

Як пише Reuters, під час протестів в Янгоні підпалили завод, що належить Китаю, а також спалили китайський прапор.

У М'янмі на протестах вже загинули понад півтисячі людейУ М'янмі в ході протестів загинули вже понад 550 осіб. Серед загиблих громадян налічують 46 дітей.

За даними місцевих активістів, понад 580 осіб були вбиті в ході протестів у М'янмі після перевороту. З тих пір загальнонаціональні протести і страйки тривають, незважаючи на те, що військові відкривають вогонь по демонстрантах.

Раніше ЗМІ писали, що серед загиблих в ході протестів у М'янмі 46 дітей.

Нагадаємо, 1 лютого військові захопили владу у М’янмі та затримали президента, лауреатку Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі. Заколотники оголосили в країні надзвичайний стан та пообіцяли влаштувати нові парламентські вибори через рік.

Пізніше стало відомо, що військові, які здійснили переворот у М'янмі, заблокували доступ до Facebook та інших месенджерів. Жителі використовували платформу, щоб висловити протест і організувати акції громадянської непокори.

Військові обіцяли, що передадуть владу в країні після того, як там пройдуть нові і чесні вибори.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: