У М'янмі атакували поліцейський відділок, щонайменше 14 осіб загинули

Читать на русском
У місті Лашіо альянс етнічних збройних груп атакував поліцейський відділок. Під час нападу загинули щонайменше 14 правоохоронців.
Reuters

У місті Лашіо альянс етнічних збройних груп атакував поліцейський відділок. Під час нападу загинули щонайменше 14 правоохоронців.

Про це повідомляє видання The Irrawaddy.

Сьогодні, 10 квітня, у провінції Шан з боку бойовиків альянсу відбувся напад на поліцейський відділок. Зазначають, що в склад бойовиків входили угруповання: «Армія Аракана», «Національно-визвольна армія Таанга» та «Армія Національного демократичного альянсу М'янми». Самі ці угрупування підписали перемир'я з армією М'янми у 2018 році. Тоді вони попередили, що порушать перемир'я в разі, якщо армія продовжить чинити насильство проти учасників протестних акцій.

У результаті нападу 14 поліцейських загинули, а ще двоє співробітників поліції зникли безвісти. Після інциденту військові М'янми здійснили атаки в околицях Лашіо, змусивши не менше 300 жителів двох навколишніх селищ залишити свої домівки.

Представники військової влади М'янми відмовилися коментувати цей інцидент.

Нагадаємо, військовий уряд М'янми заявив про скорочення кількості протестів проти військового перевороту в країні, пояснивши це втомою людей і прагненням до миру, а також пообіцяв протягом двох років провести в країні демократичні вибори.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: