ЗМІ дізналися деталі нових санкцій США проти Росії

Читать на русском
США готують заходи проти Росії у зв'язку з причетністю Москви до серії кібератак проти державних органів США в кінці 2020 року
Ілюстративне фотоІА Regnum

У США планують покарати Росію за причетність до масштабної хакерської атаки на американські державні агентства і корпорації, яка сталася в кінці 2020 року.

Про це повідомляє американське видання The New York Times.

В першу чергу, пише видання, мова йде про «серію прихованих дій щодо російських мереж, що буде очевидно для російського керівництва, розвідслужб і армії, але не зовнішнього світу». Реалізація цих заходів передбачається через три тижні.

«Представники влади стверджують, що ці дії будуть поєднуватися з певними економічними санкціями... залишилося дуже мало дійсно ефективних санкцій, які можна впровадити», - також зазначає видання.

Нагадаємо, невідомі хакери здійснили кібератаку на Міністерство фінансів США, Національне управління з телекомунікацій та інформації Міністерства торгівлі, а також до Міністерства внутрішньої безпеки США.

Пізніше стало відомо, що за здійсненням кібератаки стоїть група підконтрольних Росії хакерів, відома серед приватних охоронних фірм під назвою APT29 або Cozy Bear.

Згодом з'явилася інформація, що під їх прицілом опинилося також Національне управління з ядерної безпеки США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: