У США в черговий раз виявили спроби Росії втрутитися у вибори – ЗМІ

Читать на русском
Відзначається, що у звіті про вибори президента у 2020 році мова піде про спроби втручання з боку Росії
Ілюстративне фотоGetty Images

У США розвідка заявила, що має інформацію про спроби Росії втрутитися в президентські вибори в листопаді 2020 року. 16 березня розвідниками повинен бути опублікований звіт про президентські вибори у 2020 році.

Про це повідомило інформаційне агентство Reuters з посиланням на інформовані джерела.

Відзначається, що у звіті про вибори президента у 2020 році мова піде про спроби втручання з боку Росії. Крім того, наголошується, що виявлені спроби вплинути на вибори з боку Ірану. Москва і Тегеран, як заявили розвідники, намагалися впливати на вибори, поширюючи дезінформацію.

Втім, американські розвідники не змогли навести жодних конкретних фактів щодо дезінформації, випадків втручання, а також імен кандидатів, яких намагалися дискредитувати спецслужби Ірану та Росії. Також у розвідці відмовилися розкривати інші подробиці доповіді.

Нагадаємо, в лютому 2020 року в США сенатори від Демократичної партії закликали тодішнього держсекретаря країни Майка Помпео і главу Мінфіну Стівена Мнучіна ввести санкції щодо Росії за втручання у вибори 2020 року.

Після перемоги Дональда Трампа на президентських виборах в листопаді 2016 року «російських хакерів» звинувачували, в тому числі у втручанні у виборний процес США. Однак справа скінчилася нічим - у березні 2019 року Мін'юст США оприлюднив основні висновки фінальної доповіді у «справі РФ» спецпрокурора Роберта Мюллера, який так і не знайшов змови Трампа з Росією протягом передвиборчої кампанії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: