Убивство журналіста за часів Майдану: ДБР оголосило нову підозру

Читать на русском
Наразі підозрюваний оголошений в державний і міжнародний розшук, тривають заходи щодо встановлення його місцеперебування.

Сьогодні ДБР повідомило про підозру одному із можливих виконавців викрадення і вбивства активіста, учаснику «Самооборони Євромайдану Черкаської області» та журналісту Василю Сергієнку.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років, повідомляє пресслужба ДБР.

День пам'яті Героїв Небесної сотні: як політики обіцяли розслідувати злочини на МайданіВолодимир Зеленський обіцяв завершити розслідування справ Майдану, Ірина Венедіктова – передати деякі справи в суд у 2021 році.

У квітні 2014 року Сергієнка викрали з подвір'я власного будинку, а на наступний день його тіло знайшли в лісі зі слідами тортур. Встановлено, що підозрюваний брав участь у викраденні, тортурах і вбивстві активіста.

Таким чином, особа підозрюється в скоєнні особливо тяжкого злочину - участь у злочинній організації (ч. 1 ст. 255 КК України).

Нині підозрюваний оголошений в державний та міжнародний розшук, тривають заходи щодо встановлення його місцеперебування.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Центральним апаратом Державного бюро розслідувань із процесуального керівництва Офісу генерального прокурора.

Раніше в Раді генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що розраховує винести вироки у справах Майдану до кінця 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: