Венедіктова оприлюднила звернення щодо розслідування справ Майдану

Читать на русском
Розслідування справ Майдану. Генпрокурор Ірина Венедіктова розповіла про розслідування трагічних епізодів Революції гідності.
gp.gov.ua

Генпрокурор України Ірина Венедіктова докладно розповіла про стан справ Майдану перед сьомою річницею початку Революції гідності.

Звернення у п'ятницю, 20 листопада, опублікувала пресслужба Офісу генпрокурора.

День Гідності та Свободи: чи здатні українці на новий протестНапередодні Дня Свободи та Гідності чимало українців запитують у себе про спроможності революційних перетворень у державі. За яких умов чекати нових Майданів – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

У ньому Венедіктова нагадала, що в ході протестів взимку 2013-2014 років загинули 78 цивільних осіб і 13 правоохоронців, понад 2500 осіб постраждали, з них понад 2000 визнані потерпілими у кримінальних провадженнях.

За словами Венедіктової, зараз тривають досудові розслідування в 60 кримінальних справах, що охоплюють понад 4300 епізодів правопорушень. Також в судах першої інстанції забезпечується підтримання публічного обвинувачення в 86 судових справах щодо 176 осіб.

Генпрокурор додала, що з початку року повідомлено про підозру 37 особам, зокрема, на момент скоєння інкримінованих їм злочинів: 26 правоохоронців, в числі яких 2 прокурора і 10 слідчих; 3 суддям; 8 цивільним особам.

«Ми ж рухаємося до результатів розслідування трагічних епізодів Революції Гідності та подій і обставин, які спричинили та супроводжували масові протести, в діючих умовах, не зважаючи на будь-які перепони і критику», - підсумувала Венедіктова.

Справи Майдану: Генпрокурор про результати розслідування та судового розглядуОфіс Генерального прокурора

Нагадаємо, раніше стало відомо про виклик на допит до ДБР лідерів Майдану. Однак пізніше в бюро повідомили, що допити скасували ще два тижні тому через ситуацію з коронавірусом, а поява інформації в ЗМІ саме зараз - це маніпуляція.

Також повідомлялося, що СБУ вирішила провести обшуки в музеї Революції гідності. На них негативно відреагували у Зеленського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: