Санкції повинні застосовуватися виключно проти іноземних громадян – Разумков

Читать на русском
На його думку, санкції потрібно застосовувати тільки до громадян інших країн, до яких Україна з якихось причин не може дотягнутися і покарати.
Дмитро РазумковФото УНІАН

Такі потужні обмежувальні заходи, як санкції, повинні застосовуватися українським урядом виключно щодо іноземних громадян.

Про це заявив голова Верховної ради України Дмитро Разумков в інтерв'ю виданню «Цензор.нет», коментуючи нещодавні санкції РНБО.

За словами спікера, законними є тільки ті рішення, які відповідають верховенству права. При цьому важливо, щоб будь-які рішення відповідали закону і були послідовними.

«Все дуже просто: не знаєш, як чинити - роби за законом. Беремо закон, дивимося - і, виходячи з цього, приймаємо рішення. Саме на цьому засновані результати моїх голосувань на засіданнях Ради безпеки та оборони», - додав Разумков.

Зеленський затвердив санкції проти контрабандистів, а Вірастюк переміг на довиборах у Раду. Головне за вихідніПрезидент Володимир Зеленський затвердив санкції проти контарбандістов. Василь Вірастюк переміг на довиборах у Раду на 87-му окрузі. На Донбасі підірвався на міні український військовий.

На його думку, санкції потрібно застосовувати тільки до громадян інших країн, до яких Україна з якихось причин не може дотягнутися і покарати.

«Якщо ж мова йде про українських суб'єктів господарської діяльності або громадян України, і вони порушили наші закони, і тим більше працюють проти нашої країни - то тут, не санкції потрібно застосовувати. Тут правоохоронці повинні доопрацювати весь процес, а винні - понести заслужене покарання. Саме так наказує діяти Кримінальний кодекс України», - зазначив він.

Нагадаємо, на засіданні 2 квітня Рада національної безпеки та оборони вперше в історії України ввела персональні санкції проти десяти контрабандистів.

Крім цього, санкції ввели та проти 68 компаній, які пов'язують з ними. Також під санкції потрапили 11 російських компаній і організацій, у тому числі організація «Росспівробітництво».

4 квітня президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО «про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: