Президент затвердив санкції проти «топ-10 української контрабанди»

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти 10 українських контрабандистів.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Про це повідомляє пресслужба ОПУ в неділю, 4 квітня.

Після санкцій РНБО в Україні зняли з посад більше 100 митниківСеред відсторонених від посад співробітників ДМСУ виявилося 17 керівників митниць і митних постів

Так, санкції РНБО торкнулися компаній, пов'язаних з Вадимом Альперіним, Олександром Чудаковим, Віктором Шерманом, Олександром Кравченком, Володимиром Дідухом, Іваном Бокало, Валерієм Пересоляком, Юрієм Кушніром, Орестом Фірманюком і Олександром Еримінчуком.

Як раніше заявляв Зеленський, цих людей, по аналітичним даним РНБО і СБУ, «можна назвати топ-10 української контрабанди».

Також, згідно з рішенням РНБО, санкції були застосовані до 79 компаній. Серед них - 11 російських компаній і організацій, включаючи Росспівробітництво, яке нещодавно назвало Тараса Шевченка «російсько-українським» письменником.

«Кабінет міністрів разом з СБУ та Національним банком України мають забезпечити реалізацію та моніторинг ефективності вказаних обмежувальних заходів. Міністерство закордонних справ України має поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, США та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів», - додали в ОПУ.

Санкції вводяться терміном на три роки.

Нагадаємо, на засіданні 2 квітня Рада національної безпеки і оборони вперше в історії України впровадила персональні санкції проти десяти контрабандистів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: