Афганістан отримав вакцину AstraZeneca

Читать на русском
В Афганістан доставили першу партію COVID-вакцини AstraZeneca з Індії в рамках програми COVAX.
Фото: Rafael Henrique / Keystone Press Agency / Global Look Press

В Афганістан доставили першу партію COVID-вакцини AstraZeneca з Індії в рамках програми COVAX.

Про це повідомляє Reuters у неділю, 7 лютого.

COVID-вакцинація в Україні: що наразі відомоВакцинація від COVID-19 має розпочатися в Україні в лютому. Мають використовуватися вакцини Pfizer і AstraZeneca, детальний план на 2021 рік уже затверджений.

Як повідомляється, в Афганістан доставили 500 тисяч доз вакцини AstraZeneca. Однак поки її не застосовуватимуть, оскільки ще не отримано дозвіл для екстреного використання від Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). Очікується, що його видадуть на наступному тижні. До цього часу препарат буде зберігатися в столиці Кабулі.

Першими в рамках вакцинації будуть прищеплені медики, співробітники служби безпеки, вчителі та чиновники. Для вакцинації уряд вже навчив тисячу осіб з трьох тисяч необхідних для проведення кампанії.

Очікується, що найближчим часом Афганістан отримає ще 200 тисяч доз вакцини з Китаю. В рамках механізму COVAX Афганістан очікує вакцини для щеплень 20% жителів країни (всього 38-мільйонів населення).

Нагадаємо, Україна отримала підтвердження щодо домовленостей про поставки 12 мільйонів доз вакцин двох розробників - AstraZeneca і Novavax.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: