Байден планує поставити хрест на «вічних війнах» США

Читать на русском
Новий президент США хоче покінчити з тривалими війнами, які ведуть Штати – у першу чергу, мова йде про конфлікт в Афганістані
Армія США в АфганістаніВікіпедія

Новий президент США Джо Байден планує покласти край участі американських військових у найтриваліших військових операціях Штатів за кордоном. В першу чергу, мова йде про конфлікт в Афганістані, звідки Байден хоче вивести армію США і допомагати врегулюванню конфлікту виключно мирними методами.

Про це на брифінгу у Вашингтоні заявив представник Державного департаменту США Нед Прайс.

«Як ми говорили раніше, президент Байден прихильний тому, щоб відповідально покласти край так званим вічним війнам. І ми точно так само плануємо безперервний мирний процес між Афганістаном і «Талібаном», - сказав він.

На сьогодні, уточнив Прайс, американський уряд не має жодних оголошень щодо долі подальшої американської військової присутності в Афганістані, проте Вашингтон консультуватиметься із закордонними союзниками з цього питання.

«На цьому тижні відбудеться нарада міністрів оборони НАТО. І ми, як раніше вже говорилося, знаходимося в процесі вивчення домовленостей між США і «Талібаном», ретельно вивчаючи здатність і готовність сторін виконувати взяті на себе зобов'язання», - додав дипломат.

Військова присутність США в Афганістані зберігається з 2001 року. США надають військову, консультаційну та дипломатичну допомогу демократичному уряду Афганістану, який веде бойові дії проти терористичної організації «Талібан».

Останню істотну втрату в Афганістані США зазнали в січні 2020 року, коли військовий літак Bombardier E-11a розбився 27 січня в провінції Газні, Афганістан. Відповідальність за крах літака взяла на себе терористична організація «Талібан». Таліби заявили, що в результаті авіакатастрофи загинули кілька американських солдатів і офіцерів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: