В ОАСК відреагували на ініціативу Зеленського про ліквідацію суду

Читать на русском
В ОАСК звинуватили владу в насадженні зовнішнього управління і назвали дії Зеленського антиконституційними
Окружний адміністративний суд КиєваВідкрите джерело

Так звана судова реформа, яку проводить українська влада, спрямована не на створення нової судової системи, а на її перепідпорядкування антиконституційному зовнішньому управлінню.

Про це заявили судді Окружного адміністративного суду міста Києва 13 квітня, коментуючи ініціативу президента Володимира Зеленського про ліквідацію ОАСК.

«Вже абсолютній більшості населення України цілком зрозуміло, що останні 7 років ініціативи реформування судової влади писалися не в Україні», - заявили в суді.

В ОАСК додали, що суд є лідером за кількістю позитивних рішень на користь позивачів. Низький рівень довіри до судів, у тому числі до ОАСК, викликаний замовною негативною інформаційною кампанією, що проводиться низкою українських ЗМІ.

Плівки ОАСК: як Вовк і Ко «воюють» із НАБУНаціональне бюро звернулося до очільниці Офісу генпрокурора з проханням погодити документи для подання їх до Вищої ради правосуддя.

«Окружний адміністративний суд міста Києва завжди був лідером за кількістю справ, які надходили до окружних адміністративних судів України. При цьому в Окружному адміністративному суді міста Києва винесених рішень на користь позивачів понад 70% від загальної кількості рішень. Це один з кращих результатів... Головною причиною, чому діяльність Окружного адміністративного суду міста Києва в новинах висвітлювалася негативно і критикувалася посадовими особами, було і залишається те, що в ОАСК є особливі повноваження, а саме - розгляд справ щодо центральних органів виконавчої влади», - заявила пресслужба суду.

В ОАСК підкреслили, що у разі, якщо ініціативу Зеленського схвалить Рада і вона буде підписана, судді залишають за собою повне право «діяти згідно з приписами Конституції України та профільного законодавства».

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що президент Володимир Зеленський вирішив ліквідувати ОАСК. Законопроєкт з такою ініціативою він подав у Раду як невідкладний.

Парламент може розглянути законопроєкт президента Володимира Зеленського про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва наступного пленарного тижня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: