У США в Міннесоті нові протести

Читать на русском
У штаті Міннесота почалися протести після того, як поліцейський застрелив 20-річного афроамериканця. Правоохоронці застосували проти мітингарів сльозогінний газ і гумові кулі.
Reuters

У штаті Міннесота в США почалися протести після того, як поліцейський застрелив 20-річного афроамериканця. Правоохоронці застосували проти мітингарів сльозогінний газ і гумові кулі.

Як пише Reutеrs, поліція міста Бруклін-Сентер повідомила, що правоохоронці зупинили 20-річного Даунте Райта через порушення правил дорожнього руху. Потім вони з'ясували, що в нього є непогашений ордер на арешт.

У США заворушення охопили понад десять містУ США масові заворушення і зіткнення з поліцією проходять більш ніж в десяти великих містах країни.

За даними поліції, коли хлопця намагалися затримати, він сів в автівку та поїхав. Тоді один з офіцерів вистрілив у Райта. У поліції зазначають, що чоловік проїхав декілька кварталів, потім в'їхав в іншу автівку й помер.

У поліції заявляють, що камери обох офіцерів знімали під час інциденту. Державне бюро з питань кримінального переслідування з'ясовує обставини стрілянини.

Нагадаємо, торік 46-річний афроамериканець помер після того, як його затримала поліція в Міннеаполісі, головному місті штату Міннесота.

Це сталося через заяву продавця супермаркету про використання Флойдом фальшивих банкнот. Поліцейський, який затримував чоловіка, притис його шию коліном і не відпускав навіть тоді, коли затриманий говорив, що не може дихати.

Історія Флойда спричинила хвилю протестів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: