Стало відомо, у яких навчаннях НАТО Україна візьме участь цього року

Читать на русском
Цього року Збройні сили України візьмуть участь в ряді навчань НАТО. У Міноборони наголосили на важливості співпраці з Альянсом.
Фото Міноборони

Цього року Збройні сили України візьмуть участь у низці навчань НАТО. У Міноборони наголосили на важливості співпраці з Альянсом.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони в середу, 7 квітня.

Військові навчання: у яких маневрах на території інших країн візьмуть участь ЗСУУкраїнські військові візьмуть участь у навчаннях на території Німеччини, Грузії, Угорщини, Литви, Данії, Польщі.

Цього року серед навчань, до участі в яких Альянс запросив Україну: Steadfast Cobalt, Ramstein Apex, Ramstein Ambition, Steadfast Defender, Noble Bonus, Steadfast Jupiter, Steadfast Leda.

За словами міністра оборони Андрія Тарана, в умовах російської агресії для України особливою ​​мотивацією прагнути до членства в НАТО є принцип статті 5 Вашингтонського договору «Колективна оборона» – «один за всіх і всі за одного».

Тому участь України в навчаннях Альянсу саме з цієї тематики нині набуває особливого значення, додав він.

«Українські військові зажили доброї слави професійних, метких та сміливих серед колег з Альянсу. Це визнання трансформувалося у довіру та готовність долучати українців до відпрацювання «Колективної оборони», яка для НАТО полягає в тому, що напад на будь-яку з держав — членів Альянсу розглядається як напад на усіх», – зазначив Таран.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вважає, що Канада могла б допомогти з отриманням Плану дій щодо членства в НАТО.

«Слово і діло» склало детальні інфографіки – які міжнародні навчання пройдуть в Україні у 2021 році і в яких маневрах на території інших країн візьмуть участь ЗСУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: