У світі знизилися ціни на нафту через COVID-19

Читать на русском
Світові ціни на нафту еталонних марок помірно знижуються на тлі новин про зростання захворюваності на коронавірус в країнах світу.
Reuters

Світові ціни на нафту еталонних марок помірно знижуються на тлі новин про зростання захворюваності на коронавірус в країнах світу.

Про це свідчать дані торгів вранці в понеділок, 12 квітня.

Блінкен звинуватив Китай у виході коронавірусу з-під контролюУ підсумку, зазначив держсекретар, вірус вийшов з-під контролю швидко і з більш руйнівними наслідками, ніж могло б бути

Так, червневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали на 0,32 дол. (0,51%) - до 62,63 дол. за барель. У п'ятницю цей сорт нафти подешевшав ще на 0,25 дол. (0,4%) - до 62,95 дол. за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на травень на електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) впала на 0,27 дол. (0,46%) - до $59,05 за барель. За підсумками попередньої сесії ці контракти подешевшали на 0,27 дол. (0,5%) - до 59,32 дол. за барель.

За підсумками минулого тижня Brent втратила в ціні 2,9%, WTI - 3,5%.

Також інвестори стежать за непрямими переговорами між США і Іраном про ядерну угоду, які мають поновитися у Відні цього тижня. Досягнення угоди між Вашингтоном і Тегераном може привести до зняття санкцій з нафтового сектора Ірану і викликати приплив іранської нафти на ринок.

Крім того, дані американської нафтосервісної компанії Baker Hughes, опубліковані минулої п'ятниці, показали зростання кількості робочих нафтогазових бурових установок в США минулого тижня на дві одиниці - до 432 установок.

Нагадаємо, на початку квітня міністри країн ОПЕК+ погодили планове відновлення видобутку нафти з травня. Протягом двох місяців буде плавно підвищений рівень видобутку нафти на 1,14 млн барелів на добу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: