У світі знову подорожчала нафта марки Brent

Читать на русском
Ціни на нафту у світі продовжують зростати після прийняття рішення групи ОПЕК про поетапне збільшення нафтовидобутку.
Reuters

Ціни на нафту у світі продовжують зростати після прийняття рішення групи ОПЕК+ про м'яке поетапне збільшення нафтовидобутку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Бензин, газ, вугілля: як змінювалося споживання паливних продуктів в УкраїніСпоживання паливних продуктів в Україні – газу, бензину, вугілля, мазуту, газойлю – з 2014 до 2021 року.

Вартість бареля червневої нафти Brent склала 64,67 (+0,05%) дол. Барель травневої нафти WTI торгувався по 61,30 (+3,62%)дол. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні 62,74 дол. і 59,16 дол. відповідно.

Учасники групи ОПЕК+, до якої входять 23 держави, в ході квітневого міністерського саміту домовилися збільшити нафтовидобуток на 350 тис. бар./добу (б/д) у травні і червні і на 400 тис. б/д у липні.

Спочатку Саудівська Аравія розглядала можливість скорочення виробництва ще на 250 тис. б/д у травні і червні, щоб забезпечити подальшу підтримку ринку. Але Ер-Ріяд відмовився від цієї ідеї після досягнення консенсусу з іншими виробниками про те, що збільшення виробництва може пройти безболісно, ​​якщо попит на сиру нафту в найближчі місяці зросте. Це дозволить Саудівській Аравії збільшити свою частку ринку.

Видобуток нафти у США також зріс минулого тижня. Зростання виробництва супроводжувалося збільшенням кількості бурових установок у США.

Раніше нафта у світі подешевшала після новин, що контейнеровоз Ever Given, який заблокував Суецький канал, зняли з мілини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: