У світі знову подешевшала нафта

Читать на русском
Ціни на нафту знизилися через побоювання, що нові карантинні обмеження і повільна вакцинація в Європі сповільнять відновлення попиту.
Reuters

Ціни на нафту знизилися через побоювання, що нові карантинні обмеження і повільна вакцинація в Європі сповільнять відновлення попиту.

Виробники знижують ціни на тлі надлишку пропозиції, пише Reuters.

Бензин, газ, вугілля: як змінювалося споживання паливних продуктів в УкраїніСпоживання паливних продуктів в Україні – газу, бензину, вугілля, мазуту, газойлю – з 2014 до 2021 року.

Травневі ф'ючерси на нафту марки Brent впали 1,52%, до 63,64 доларів за барель до 11:00 за київським часом. Ф'ючерси на нафту марки WTI з поставкою в травні знизилися на 1,53%, до 60,62 доларів за барель.

Розширені локдауни викликані загрозою третьої хвилі інфекцій з новим варіантом вірусу на континенті. Німеччина, найбільший споживач нафти в Європі, продовжує карантин до 18 квітня і просить громадян залишатися вдома, щоб спробувати зупинити третю хвилю пандемії COVID-19.

Минулого тижня Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) знизило прогноз попиту на сиру нафту у 2021 році на 2,5 млн барелів на добу, в той час як, за прогнозами МЕА, світові поставки нафти перевищить попит у другій половині року.

Як відомо, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило прогноз середньорічної ціни нафти марки Brent у 2021 році до 58 доларів за барель.

«Слово і діло» пропонує подивитися, як з 2014 року в Україні змінювалося споживання бензину та інших паливних продуктів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: