У М'янмі повністю відключили інтернет, щоб припинити акції протесту

Читать на русском
Тепер інтернетом в країні можуть користуватися тільки ті, у кого проведено кабель; бездротовий Інтернет у М'янмі відсутній
Протести в М'янміCNN News

Військовий уряд М'янми вирішив повністю відключити в країні Інтернет, щоб не дати можливості противникам режиму координувати акції протестів; до цього протестувальників звивали на мітинги через Інтернет, вказуючи при цьому дату, час і місце їх проведення.

Про це повідомляє американський телеканал CNN.

На цей час в країні повністю відсутній бездротовий Інтернет. Відомо, що наказ від керівництва країни припинити надання послуги доступу в Мережу отримало Міністерство зв'язку М'янми, а клієнтам місцевого провайдера Ooredoo прийшло повідомлення, в якому зазначено, що Інтернет відключають з 1 квітня - тобто заднім числом.

Тепер інтернетом в країні можуть користуватися тільки ті, у кого проведено кабель, а мітингувальники змушені координувати свої акції іншими способами - використовуючи офлайн-програми, текстові повідомлення, телефонний зв'язок і радіо.

Нагадаємо, після військового перевороту в М'янмі в ході протестів загинули вже понад 550 осіб. Серед загиблих налічують 46 дітей.

1 лютого в М'янмі військові захопили владу і заарештували президента. Представники армії пояснили це масштабними фальсифікаціями на минулих в листопаді 2020 року виборах.

Після цього в країні почалися протести, які тривають і до сьогоднішнього дня. В ході сутичок гинуть люди, також тривають арешти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: