Україна повинна зробити 47 млн вакцинацій до кінця 2021 року – Ляшко

Читать на русском
На виконання рішення президента та РНБО необхідно повністю переглянути дорожню карту щодо вакцинації від коронавірусу
Віктор ЛяшкоГлавком

До кінця 2021 року Україна повинна зробити не менше 47 млн щеплень від коронавірусу, якщо є бажання виконати рішення Ради національної безпеки та оборони щодо вакцинації.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі «5 каналу».

За словами Ляшка, на виконання рішення президента і РНБО необхідно повністю переглянути дорожню карту з вакцинації від коронавірусу, оскільки є завдання до кінця 2021 року прищепити 70% дорослого населення.

Рік із COVID-19 в Україні: як змінювалася кількість інфікованих та померлихРік тому в Україні був зареєстрований перший випадок коронавірусу. На інфографіці – помісячна динаміка захворюваності та смертності від COVID-19.

«Тобто мені як санітарному лікарю потрібно організувати близько 47 мільйонів уколів протягом 2021 року людям старше 18 років. Це можливо організувати тільки тоді, коли ми відкриємо всі етапи та буде масове щеплення», - резюмував він.

Раніше Ляшко заявив, що план Ради національної безпеки та оборони вакцинувати від коронавірусу більш ніж половину дорослого населення до кінця 2021 року реалістичний, оскільки Україна в змозі робити до 11 млн щеплень на місяць.

Нагадаємо, МОЗ планує на початку літа відкрити в містах-мільйонниках великі вакцинні Центри для вакцинації від COVID-19.

Всього з початку кампанії вакцинації, яка стартувала в Україні 24 лютого, щеплення від COVID-19 отримали 373 002 людини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: