Франція розширить кампанію COVID-вакцинації

Читать на русском
З 12 квітня в країні почнуть робити щеплення від коронавірусу людям старше 55 років. Також буде скорочено проміжок між першим і другим щепленням.
Фото BBC

З 12 квітня в країні почнуть робити щеплення від коронавірусу людям старше 55 років. Також буде скорочено проміжок між першим і другим щепленням.

Про це заявив міністр охорони здоров'я країни Олів'є Веран.

«Препарат AstraZeneca поки призначений тільки для осіб у віці від 55 років. З понеділка всі французи старше 55 років без будь-яких умов зможуть отримувати цей препарат», – повідомив Веран.

Ризик або ефективність: чи можна вакцинуватися від коронавірусу різними препаратамиНаскільки безпечно та ефективно щепити людей різними вакцинами, читайте в матеріалі Слово і діло.

Прискоренню темпів вакцинації посприяє початок поставок вакцини компанії Johnson & Johnson. Крім того, щоб прискорити темпи вакцинації населення, у Франції скоротять паузу між першим і другим щепленням із чотирьох до шести тижнів.

«Наразі у Франції дозволені до використання вакцини BioNTech/Pfizer, Moderna та Oxford/AstraZeneca» – додав Олів'є Веран.

Нагадаємо, Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) заявило, що розпочало перевірку вакцини проти COVID-19 виробництва компанії Jonson&Jonson через повідомлення про чотири випадки утворення тромбів у пацієнтів, які отримали щеплення цією вакциною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: