Ляшко розповів, як можна подолати пандемію

Читать на русском
Пандемія коронавірусу могла б закінчитися, якщо всі люди будуть ходити в масках три тижні. Про це заявив Віктор Ляшко, посилаючись на дослідження.
фото з відкритих джерел

Якби всі люди три тижні постійно ходили в масках, то пандемія COVID-19 вже могла б закінчитися.

Про це заявив головний санітарний лікар, заступник глави МОЗ Віктор Ляшко в інтерв'ю журналістці Яніні Соколовій.

Рік із COVID-19 в Україні: як змінювалася кількість інфікованих та померлихРік тому в Україні був зареєстрований перший випадок коронавірусу. На інфографіці – помісячна динаміка захворюваності та смертності від COVID-19.

Зокрема, Ляшко послався на результати дослідження Центру контролю і профілактики захворювання в США (CDC) і пояснив, що дотримання маскового режиму дозволить «пройти епідемію».

«Є дослідження CDC. Вони сказали, що якби всі люди протягом трьох тижнів носили маски, не знімаючи, коронавірусна хвороба була б подолана. Не знімайте маски, носіть, і ми пройдемо епідемію», - сказав він.

Головний санітарний лікар закликав всіх носити маски, мити водою з милом або обробляти антисептиком руки і уникати скупчення людей. Крім того, він радить вакцинуватися і не тільки від коронавірусу, але і від інших інфекцій.

ВІКТОР ЛЯШКО: "Машина у мене дешевша, ніж пальто Степанова" | Рандеву з Яніною Соколовою5 канал

Нагадаємо, раніше Ляшко заявив, що перші щеплення китайської вакциною проти коронавірусу CoronaVac українці зможуть отримати у вівторок, 13 квітня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: