Україна може робити до 11 мільйонів щеплень на місяць – Ляшко

Читать на русском
При цьому основним фактором для проведення вакцинації українців є насамперед наявність вакцини.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

План Ради національної безпеки та оборони вакцинувати від коронавірусу більш ніж половину дорослого населення до кінця 2021 року реалістичний, оскільки Україна в змозі робити до 11 млн щеплень на місяць.

Про це головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів виданню «Українська правда».

«Якщо ми задіємо всі ресурси, які у нас є сьогодні, то від 4,5 млн до 11 млн ми можемо робити. 11 - це буде найоптимістичніший, 4,5 - найнижчий рівень. Але це за наявності всіх факторів, які я озвучив», - зазначив головний санлікар.

Вакцина: історія появи, користь і побічні ефектиІсторія появи вакцинації у світі, можливі побічні ефекти та користь – на відео Слово і діло.

При цьому основним фактором, додав Ляшко, є насамперед наявність вакцини.

«Зараз у нас законтрактовано близько 50% для виконання цього плану. Але у нас вже є рамковий договір з Pfizer, який значно збільшує, і ще проводяться переговори. Тому реалістичність виконання існує, але ми розуміємо, що навантаження може бути в останні місяці 2021 року значно більше, ніж ми навіть розраховували», - розповів він.

Нагадаємо, МОЗ планує на початку літа відкрити в містах-мільйонниках великі вакцинні Центри для вакцинації від COVID-19.

Всього з початку кампанії вакцинації, яка стартувала в Україні 24 лютого, щеплення від COVID-19 отримали 373 002 людини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: