Річний тариф на газ не вплине на субсидії для населення

Читать на русском
Одержувачі субсидій та соціальних виплат не перестануть отримувати їх при зміні постачальника газу
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Запуск в Україні річного тарифу на газ не матиме ніякого впливу на одержувачів субсидій в країні. Всі їхні субсидії та пільги на оплату комунальних послуг, у тому числі й газу, залишаться монетизованими.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Чи справно українці платять за «комуналку»: за що заборгували, хто платив найбільшеДев’ять місяців поспіль українці переплачують за платіжками, повертаючи минулі борги чи сплачуючи наперед за тепло.

Зокрема, в газопостачальній компанії «Нафтогаз» запевнили, що змін не буде. Одержувачі субсидій і соціальних виплат не перестануть отримувати їх при зміні постачальника газу, їм не потрібно також буде надавати якісь довідки та відвідувати органи соціального захисту у зв'язку з карантином і налагодженим обміном інформації соцзахисту і газівників.

«Тепер інформацією про клієнтів щомісяця обмінюється виключно постачальник з управлінням соцзахисту населення. Ми зацікавлені в тому, щоб людині нарахували субсидію, щоб вона нею заплатила за газ», - додали в «Нафтогазі».

Нагадаємо, Національна комісія, що регулює сфери енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), 5 березня за результатами проведеного засідання схвалила введення в Україні річного тарифу на газ для постачальників «блакитного палива» населенню.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: