Річну ціну на газ в Україні можуть ввести в травні – проєкт НРКЕКП

Читать на русском
Проєкт постанови НРКЕКП передбачає, що всі постачальники газу встановлять річні тарифи на газ і вже не зможуть змінювати їх до кінця встановленого в законодавстві терміну
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Річний тариф на газ для побутових споживачів (для населення) в Україні може бути введений з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року.

Про це йдеться в проєкті рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Проєкт буде розглядатися на засіданні НКРЕКП 5 березня 2021 року.

«Прийняття зазначеного проєкту постанови дозволить побутовим споживачам споживати природний газ протягом року за фіксованою ціною, яка буде діяти в період з 1 травня поточного року по 30 квітня наступного року. При цьому, всі постачальники природного газу, які будуть мати намір здійснювати постачання природного газу побутовим споживачам, будуть зобов'язані в термін до 25 квітня повідомити побутовим споживачам ціну на природний газ, яка буде діяти протягом року, і опублікувати її на своїх сайтах», - йдеться в документі.

Чи справно українці платять за «комуналку»: за що заборгували, хто платив найбільшеДев’ять місяців поспіль українці переплачують за платіжками, повертаючи минулі борги чи сплачуючи наперед за тепло.

Документ передбачає, що всі постачальники газу встановлять річні тарифи на газ і вже не зможуть змінювати їх до кінця встановленого в законодавстві терміну. Також термін дії пропозиції не буде залежати від того, коли побутовому споживачеві почали постачати газ - він буде залежати від дії постанови НКРЕКП.

Сама постанова повинна буде набрати чинності не раніше 1 травня 2021 року, за умови, що воно буде опубліковано на порталі НКРЕКП.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з квітня 2021 року на газовому ринку введуть єдиний тариф на газ для населення від постачальників газу - це станеться відразу після того, як завершить дію постанова уряду про обмеження ціни на газ.

Нагадаємо, в Україні вже 60 газових компаній, які постачають «блакитне паливо» населенню, опублікували свої розцінки на березень 2021 року. Згідно із законом, вони зобов'язані опублікувати ціни не пізніше, ніж за п'ять днів до початку нового місяця.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: