У травні в Україні введуть річний тариф на газ

Читать на русском
Річний тариф буде дійсний з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року, оприлюднити його необхідно до 25 квітня 2021 року
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Національна комісія, що регулює сфери енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), 5 березня за результатами проведеного засідання схвалила введення в Україні річного тарифу на газ для постачальників «блакитного палива» населенню.

Про це повідомляє пресслужба НКРЕКП у Facebook.

Рішення комісії зобов'язує постачальників розробити річну ціну на газ для українців. Річний тариф буде дійсний з 1 травня 2021 року по 30 Квітня 2022 року, оприлюднити його необхідно до 25 квітня 2021 року. До 5 квітня проєкт рішення перебуватиме на громадському обговоренні.

«НКРЕКП запрошує зацікавлені органи державної влади, фізичних та юридичних осіб, їх об'єднання та інших зацікавлених осіб взяти участь в обговоренні цього проєкту рішення та надати можливі зауваження та пропозиції до нього», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Україні вже 60 газових компаній, які постачають «блакитне паливо» населенню, опублікували свої розцінки на березень 2021 року. Згідно із законом, вони зобов'язані опублікувати ціни не пізніше, ніж за п'ять днів до початку нового місяця.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: