У Києві поскаржилися на дуже погане дотримання карантинних правил

Читать на русском
Поліція щодня моніторить діяльність закладів. Якщо виявляються порушення - складаються протоколи, діяльність закладів припиняється
Ілюстративне фотоФото УНІАН

Київський бізнес ігнорує локдаун і не піклується про здоров'я киян. Зокрема, це стосується ресторанів.

Про це заявив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Що стосується роботи в Києві, то вже майже місяць працює 25 мобільних бригад по суб'єктах господарювання, і щодня, на жаль, накладається до 50 штрафних санкцій. У мобільні групи входить Національна поліція, Держпродспоживслужба, а також Муніципальна охорона. Сьогодні ми зіткнулися з нерозумінням бізнесу, локдаун фактично не дотримується», - зазначив він.

Рубан зазначив, що поліція щодня моніторить діяльність закладів. Якщо виявляються порушення - складаються протоколи, діяльність закладів припиняється.

«Також справи будуть передані до суду - про припинення діяльності порушників. На жаль, ресторатори нехтують своїм здоров'ям і здоров'ям оточуючих», - заявив Рубан.

Нагадаємо, у Києві з 5 квітня посилили локдаун. У столиці закриті школи та дитсадки, кафе і ресторани працюють тільки на винос, громадський транспорт і метро – по спецпропусках.

Загалом з початку карантину в Києві поліція склала понад 200 тисяч постанов через порушення карантинних правил.

В результаті проведеного перед локдауном рейду поліції в Києві з'ясувалося, що з майже 500 перевірених об'єктів 173 порушують карантин. Тобто кожен третій ресторан, клуб і ТРЦ не дотримуються карантинних приписів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: