За добу у М'янмі на протестах загинули майже 90 людей

Читать на русском
Зазначають, що 89 людей були вбиті силами безпеки в М’янмі за останню добу протестів. Це один з найкривавіших днів від початку воєнного перевороту в країні.
Reuters

Зазначають, що 89 людей були вбиті силами безпеки в М’янмі за останню добу протестів. Це один з найкривавіших днів від початку воєнного перевороту в країні.

Про це повідомляє BBC.

Зазначають, що за добу на протестах померло щонайменше 89 людей, серед них є і діти. Місцевий новинний сайт Myanmar Now нарахував понад 90 жертв. Загалом кількість загиблих під час протестів в М’янмі перевищила 400 осіб.

Сьогодні, 27 березня, протестувальники зібралися у різних містах М’янми та вийшли на вулиці в щорічний День збройних сил попри погрозу військової влади застосувати смертельне насильство.

«Вони вбивають нас, як птахів або курей, навіть у наших будинках. Ми будемо продовжувати протестувати попри це», – сказав Ту Я Зау інформаційному агентству Reuters.

Також повідомляють про загибель людей і на вулицях другого за величиною міста Мандалай, коли протестувальники несли прапор Національної ліги за демократію (НЛД), партії затриманої цивільної лідерки М’янми Аунг Сан Су Чжи.

Скільки зброї і кому продавала Україна під час війни та до її початкуУкраїна продає зброю і військову техніку до США, Канади, Британії, Судану, Чаду, Ефіопії, Нігерії, Таїланду.

Нагадаємо, у колишній столиці М'янми, місті Янгон, під час розгону демонстрацій у промисловому передмісті 14 березня силові структури знищили щонайменше 22 учасників акцій протесту, крім того, в інших місцях загинули ще 16 осіб.

1 лютого в М'янмі військові захопили владу і заарештували президента. Військові влаштували переворот через поразку на виборах. Після цього в країні почалися протести, які тривають і до сьогодні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: