У М'янмі на протестах вже загинули понад півтисячі людей

Читать на русском
У М'янмі в ході протестів загинули вже понад 550 осіб. Серед загиблих громадян налічують 46 дітей.
фото REUTERS

Після військового перевороту у М'янмі в ході протестів загинули вже понад 550 осіб. Серед загиблих налічують 46 дітей.

Про це пише Reuters.

У М'янмі зростає ймовірність громадянської війни – ООНГоловнокомандувач збройних сил країни генерал Мін Аун Хлаїн сповнений рішучості утримати владу в країні, не зупиняючись перед методами

Як зазначає видання, противники військового перевороту у М'янмі кожен день виходять на протести у всіх містах. Вони також влаштовують так звані «партизанські мітинги» - невеликі швидкі демонстрації непокори, перш ніж силовики зможуть відреагувати.

Влада, яка вже відключила мобільні дані в спробі придушити опозицію, з п'ятниці, 2 квітня, наказали інтернет-провайдерам скоротити бездротовий широкосмуговий зв'язок, позбавивши доступу більшість клієнтів.

Крім того, влада також видала ордери на арешт 18 знаменитостей шоу-бізнесу, в тому числі впливових осіб в соціальних мережах і двох журналістів. Їх звинуватили у підбурюванні військовослужбовців до заколоту або нехтуванні їхніми обов'язками.

Нагадаємо, 1 лютого після виборів в М'янмі військові захопили владу і заарештували президента. Вони влаштували переворот. Протести на вулицях тривають до сьогоднішнього дня. На них гинуть люди.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: