У М'янмі тривають розстріли демонстрантів – загинуло 39 осіб

Читать на русском
Сили безпеки розстрілювали натовпи мітингувальників у передмісті Янгона, де проживають переважно мігранти
Протести в М'янміAssociated Press

У колишній столиці М'янми, місті Янгон, під час розгону демонстрацій у промисловому передмісті 14 березня силові структури знищили щонайменше 22 учасників акцій протесту, крім того, в інших місцях загинули ще 16 осіб.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Сили безпеки розстрілювали натовпи мітингувальників у передмісті Янгона, де проживають переважно мігранти. Як повідомило Армійське телебачення, військові відкрили по натовпу вогонь після того, як були підпалені чотири швейні фабрики та завод з виробництва добрив - при цьому близько двох тисяч протестуючих людей зупиняли та блокували пожежні машини на шляху до палаючих споруд.

Також державне телебачення заявило про загибель співробітника поліції від рук протестувальників. Ситуацію також прокоментувало посольство Китаю в країні; дипломати заявили, що ряд співробітників китайських заводів в країні були поранені під час заворушень і закликали М'янму захистити Китайське майно і громадян.

Як відомо, 1 лютого в М'янмі військові захопили владу і заарештували президента. Військові влаштували переворот через поразку на виборах. Після цього в країні почалися протести, які тривають і до сьогоднішнього дня.

Раніше в ООН заявляли, що кількість убитих силовиками демонстрантів при розгонах протестів у М'янмі становить 67 осіб. Ще сотні громадян країни отримали поранення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: