Жорсткий карантин підтримують все більше українців – опитування

Читать на русском
В Україні за місяць підтримка локдауну зросла з 56 до 65 відсотків. А 77 відсотків підтримують закриття ресторанів і кафе.
фото з відкритих джерел

В Україні за місяць майже на 10% збільшилася кількість громадян, які підтримують суворий локдаун.

Такими є результати опитування, проведеного соціологічною групою Рейтинг 6-7 квітня.

Оголошувати тотальний локдаун потреби немає – ШмигальВ Україні на сьогоднішній день немає необхідності оголошувати жорсткий локдаун по всій країні, заявили в Кабміні.

«65% опитаних підтримують запровадження «жорсткого карантину»(локдауну), 33% – не підтримують. З початку березня підтримка карантину зросла з 56 до 65%, останніх відносно більше серед жителів центру, старшого населення, тих, хто боїться захворіти», – йдеться в матеріалах.

Соціологи також з'ясували, що 77% підтримують закриття ресторанів і кафе в рамках локдауну, 63% – закриття шкіл, 59% – дитсадків. У той же час зупинку міського та міжміського транспорту не підтримують майже 70%.

При цьому 55% ​​українців заявили, що будуть суворіше дотримуватися правил жорсткого карантину, ніж навесні минулого року. 17% – сказали, що будуть дотримуватися менше, 26% – так само.

Нагадаємо, в Україні вже кілька міст і областей посилили карантин. У Києві локдаун триватиме мінімум до 16 квітня, Львів продовжив обмеження до 19 квітня. У Харкові посилять карантин з 10 квітня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: