Івано-Франківську область переведуть в «жовту» зону карантину

Читать на русском
Івано-Франківська область у п'ятницю, 9 квітня, перейде з «червоної» в «жовту» зону карантинних обмежень у зв'язку з COVID-19.
kmu.gov.ua

Івано-Франківська область у п'ятницю, 9 квітня, перейде з «червоної» в «жовту» зону карантинних обмежень у зв'язку з COVID-19.

Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Івано-Франківська область, швидше за все, завтра буде виведена з «червоного» рівня епіднебезпеки. Вони досягли показників, які дозволяють перевести її в «жовтий» рівень. Закарпатська область також вийде з «червоного» рівня через день-два», - повідомив Ляшко.

Ризик або ефективність: чи можна вакцинуватися від коронавірусу різними препаратамиНаскільки безпечно та ефективно щепити людей різними вакцинами, читайте в матеріалі Слово і діло.

Зазначають, що комплекс карантинних і обмежувальних заходів ефективно спрацював у області. На початку березня кількість заповнених ліжок з киснем в області складала 82,5%, сьогодні – 38%.

Крім цього, міністра охорони здоров'я заявив, що в Україні поки не планують вводити тотальний локдаун, оскільки адаптивний карантин сприяє стабілізації ситуації з COVID-19.

Нагадаємо, МОЗ хоче до кінця 2021 року вакцинувати 70% дорослого населення. За словами Ляшка, для виконання цього плану потрібно вакцинувати 6 млн осіб щомісяця та по 220 тисяч щодоби.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: