Ляшко назвав дві умови для виконання плану вакцинації

Читать на русском
У МОЗ назвали дві умови для для виконання плану вакцинації українського населення від коронавірусу.

У МОЗ назвали дві умови для для виконання плану вакцинації українського населення від коронавірусу.

Про це розповів головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі каналу Україна 24.

Ризик або ефективність: чи можна вакцинуватися від коронавірусу різними препаратамиНаскільки безпечно та ефективно щепити людей різними вакцинами, читайте в матеріалі Слово і діло.

МОЗ хоче до кінця 2021 року вакцинувати 70% дорослого населення. За словами Ляшка, для виконання цього плану потрібно вакцинувати 6 млн осіб щомісяця та по 220 тисяч щодоби.

«Є кілька змінних, які впливатимуть на виконання цього плану. Перша - це наявність вакцин, повинен бути принаймні 1 мільйон (доз - ред.), щоб ми могли задіяти всі ресурси нашої медичної системи. Друга - люди мають прийти вакцинуватися, ми активно повинні їх переконати», - пояснив він.

Станом на 8 квітня першу дозу вакцини від коронавірусу отримали 334 576 українців. Обидві дози вакцини отримали лише 2 особи. Вакцинація проводиться лише препаратом Covishield.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України готове надати максимальну допомогу будь-якому завезенню на комерційний ринок вакцин від коронавірусу, в тому числі й організувати в максимально стислі терміни оформлення всіх документів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: