ОВК №87: суд скасував постанову на третій дільниці, де вибори були визнані недійсними

Читать на русском
Голосування на дільниці у с. Манява окружна виборча комісія визнала недійсним під час повторного підрахунку на цій дільниці.
Фото з відкритих джерел

Голосування на дільниці у с. Манява окружна виборча комісія визнала недійсним під час повторного підрахунку на цій дільниці.

Про це повідомляє громадянська мережа «ОПОРА».

«Пізно ввечері 8 квітня 2021 року Івано-Франківський окружний адміністративний суд прийняв рішення у справі № 300/1486/21, яким повністю задовольнив позовні вимоги кандидата у народні депутати Олександра Шевченка визнати протиправною та скасувати постанову № 41 від 02.04.2021 року про визнання недійсним голосування на дільниці №260025 (с. Манява)», – йдеться в повідомленні.

Довибори в окрузі №87: чому в Івано-Франківській області не можуть підрахувати голосиРезультати довиборів у 87 окрузі в Івано-Франківській області не можуть підрахувати шостий день.

Суд встановив, що до витягу зі списку виборців було включено 82 особи, з них 81 виборця – проголосували. Всього на дільниці взяли участь у голосуванні 391 виборець.

Відтак, визнаючи голосування недійсним, ОВК зазначила про безпідставну видачу 50 бюлетенів. Та в судовому засіданні комісія не навела доказів визначення безпідставним саме таку кількості осіб, які отримали бюлетені за витягом зі списку виборців.

Нагадаємо, ОПОРА раніше заявила про недотримання у ОВО №87 на виборах народного депутата України права виборців на законне і чесне встановлення підсумків їхнього волевиявлення.

На Івано-Франківщині поліція розпочала 17 кримінальних проваджень за результатами довиборів до Верховної ради.

ЦВК прийняла протокол про підсумки виборів на 87 окрузі в Івано-Франківській області, але офіційно оголосить результати після того, як всі суди, до яких надійшли заяви про порушення, винесуть свої рішення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: