Зеленський заявив, що аеропорт у Вінниці з'явиться за час його каденції

Читать на русском
Володимир Зеленський пообіцяв, що за термін його президентства буде побудований сучасний аеропорт в Вінниці.
president.gov.ua

Глава держави Володимир Зеленський пообіцяв, що за термін його президентства буде побудований сучасний аеропорт у Вінниці.

Про це Зеленський повідомив на брифінгу у вівторок, 29 вересня, під час робочої поїздки до Вінницької області, пише Інтерфакс-Україна.

Проєкт держбюджету-2021: які обіцянки Зеленського під загрозою зривуУ проєкті бюджету-2021 немає достатнього фінансування, щоб Зеленський виконав обіцянку оснастити ВМС України ракетною зброєю або зробити армію престижною службою.

«Ви побачите за мою каденцію будівництво аеропорту в Вінниці. А ось чому люди, які виросли у вас, стали великими політиками, які з Вінниці, і чому вони до цього моменту не будували аеропорт у Вінниці - це їм треба ставити це питання», - заявив президент.

За словами Зеленського, в 2020 році на всі проєкти, пов'язані з аеропортами, не вистачало коштів через пандемію COVID-19. А з 2021 року будівництво відновиться.

«У наступному році визначена програма початку будівництва. Десь це документи треба підготувати, десь вже готуватимуть ті чи інші злітно-посадочні смуги. Де вони є, то будуть будуватися термінали ... Я поставив завдання міністру інфраструктури. У нього є план пріоритетних аеропортів, які будуть будуватися», - додав він.

Нагадаємо, 24 вересня міністр інфраструктури України Владислав Криклій та міністр транспорту і будівництва Словаччини Андрій Долежал підписали двосторонню урядову угоду про відновлення аеропорту в Ужгороді.

При цьому президент Володимир Зеленський обіцяв протягом своєї каденції відновити 15 аеропортів, однак в проєкті бюджету на 2021 рік гроші на будівництво досі не передбачені, а в 2020 році замість мільярда гривень, який планували виділити на будівництво аеродрому «Дніпро», виділили в десять разів менше.

На початку вересня Зеленський пообіцяв допомогти відновити аеропорт в Сумах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: